Van het land tot in het schap

Er komen iedere week 3.600 pallets met producten onze fabriek in. En er gaan iedere week 4 miljoen producten zoals boerenkool, maaltijdsalades, verse pizza’s, groentemixen en fruitsalades en nog veel meer de deur uit. Daar zijn we trots op!
 
De producten rollen uiteraard niet uit zichzelf van de band. Onze medewerkers zetten iedere dag alles op alles om de schappen weer vol te krijgen. Hoe? Dat lees je hier.

Wat komt er in de nieuwe fruitsalade?

Op onze afdeling Commercie maakt de accountmanager samen met Albert Heijn plannen: we gaan een nieuwe fruitsalade lanceren! Wat komt er in die nieuwe fruitsalade: aardbeien, ananas of juist mango?

Wat voor verpakking krijgt de nieuwe fruitsalade?

De afdeling Productontwikkeling helpt bij het ontwikkelingsproces van de nieuwe fruitsalade en denkt na over allerlei belangrijke zaken: wat voor verpakking is er voor de fruitsalade nodig? Is er een dressing nodig?

Hoeveel kilo aardbeien hebben we nodig?

Onze afdeling Inkoop zorgt voor de inkoop van het fruit voor de nieuwe salade. Zij zoeken de lekkerste aardbeien, bedenken hoeveel kilo er nodig is en kopen alle verpakkingen in.

Waar vind ik de beste leveranciers?

De inkoper Grondstoffen houdt de kwaliteit en teelprocessen van het fruit in de gaten. De inkoper Grondstoffen selecteert zorgvuldig de beste leveranciers en zorgt voor scherpe leveringswaarden.

Gaat de productie van de fruitsalade volgens planning?

Onze afdeling Supply Chain is een grote afdeling. Op deze afdeling werken verschillende soorten planners. De Demand Planner is verantwoordelijk voor de planning van de fruitsalade op de lange termijn. Dit doet hij samen met de afdeling Commercie.
 
De Tactische Planner houdt alles in de gaten wat in de planning van de Demand Planner staat. Als die planning verandert, dan past hij de middellange termijnplanning aan. Hij zorgt ervoor dat de volgende stappen goed uitgevoerd worden.
 
De Planner/Schedular is verantwoordelijk voor de productieplanning voor de komende twee weken en maakt het productieplan. Hij kijkt twee weken vooruit, maar plant ook op hele korte termijn.
 
De Afroep Planner krijgt van de planner door dat er morgen 10.000 fruitsalades geleverd moeten worden. Aan de slag! Hij zorgt ervoor dat al het fruit klaar staat voor de productie en dat de juiste verpakkingen aanwezig zijn. Hij houdt de planning voor diezelfde dag in de gaten.

Hebben we genoeg aardbeien in huis? Is de kwaliteit van de ananas in orde?

Al het fruit komt binnen in ons Grondstoffenmagazijn. Daar kijken ze of we genoeg aardbeien hebben. Daarna keurt de Keurmeester al het fruit: Is de kwaliteit van de ananas in orde? Dit gebeurt uiteraard volgens de vastgestelde normen. Als de Keurmeester twijfelt, dan vraagt hij onze Kwaliteitsdienst om met hem mee te kijken. Na goedkeuring worden alle producten opgeslagen in het Grondstoffenmagazijn.

Wat gaat naar welke fabriek?

Het fruit wordt vervoerd naar de Fruitfabriek en daar verwerkt. Onze groenten leggen een andere weg af. In de Voorbewerkingsfabriek verwerken we alle groenten tot halffabricaat. De Voorbewerkingsfabriek levert de groenten aan de Kookgemakfabriek. Hier maken we onder andere de groentemixen zoals Italiaanse roerbakgroenten, Provinciaalse wokgroenten en boerensoepgroenten. Ook zakjes sla, spinazie en andijvie komen uit deze fabriek. We hebben ook een Maaltijdgemakfabriek. Hier maken we maaltijdsalades, verse maaltijden en pizza’s.
 
In beide fabrieken werken verschillende groepen medewerkers. De Productiemedewerkers snijden of mengen de groente of pakken alles in. De Operators zijn verantwoordelijk voor de productielijnen en houden deze continu in de gaten. Zij moeten ervoor zorgen dat alleen de mooiste producten van de beste kwaliteit de deur uit gaan. Een belangrijke taak! Onze Medewerkers van intern transport zorgen ervoor dat alles van A naar B wordt vervoerd. De Afdelingchefs zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen productieafdeling. Onze Monteurs repareren alles wat kapot gaat. Zij zorgen ervoor dat alle lijnen blijven draaien en verhelpen storingen zo snel mogelijk. Ook onderhouden zij alle machines. Dit is belangrijk, want als de machines niets kunnen produceren dan worden de fruitsalades niet op tijd geleverd. De Kwaliteitsmedewerkers controleren uiteindelijk nogmaals of onze fruitsalades aan alle eisen voldoen.

Zijn de fruitsalades klaar voor vervoer?

De laatste stap is het plaatsen van de fruitsalades in het Magazijn. Staan de fruitsalades klaar voor vertrek? Dan worden de salades in de vrachtwagen gezet en binnen een paar uur naar de verscentrales vervoerd. Vanuit de Verscentrale gaan de fruitsalades uiteindelijk naar de Winkels. Zó in het schap!
‚Äč 

Bekijk
alle
vacatures

Meer

Stel een vraag

Meer

Over Vezet

 We verwerken 1,5 miljoen kilo grond- stoffen per week. 

 Iedere dag gaan er 80 volle vrachtwagens naar supermarkten door heel Nederland. 

 Onze 1.200 medewerkers laten iedere week 4 miljoen producten van de band rollen. 

Stel een vraag

Verstuur