Jacco Jongeneel

Operator op de pizzalijn

Als operator bij Vezet moet je tegen stress bestand zijn. Jacco Jongeneel vertelt over een dagelijkse, normale werkdag. “Onvoorziene situaties komen elke dag wel voor!”

16.30 Begin van mijn werkdag
Deze week heb ik avonddienst. Dat betekent dat ik om vijf uur ‘s middags moet beginnen. Ik zorg dat ik rond half vijf bij Vezet ben, zodat ik nog even met de operator van de dagdienst de dag kan bespreken. Zijn er storingen geweest? Andere opvallende zaken of aandachtspunten?
 
16.50 Pizza Bianca’s op het menu
Rond tien voor vijf komen de productiemedewerkers voor de avonddienst binnen lopen. Ik controleer of iedereen aanwezig is en leg uit wat we gaan doen. Vandaag staat de Pizza Bianca op het menu! Een luxe pizza. De ingrediënten zijn van super kwaliteit. Zo komt de pizzabodem helemaal vanuit Milaan naar Warmhuizen.

17.05 Nieuwe medewerkers inwerken
Om vijf over vijf nemen we de pizzalijn draaiend over van de dagploeg. Vandaag zijn er twee nieuwe uitzendkrachten die de pizzalijn komen versterken. Ik leg ze uit wat we van hen verwachten. Bij de luxe pizza’s die we vandaag maken, is het belangrijk dat de pizza’s netjes worden belegd. Een meer ervaren medewerker houdt ook een oogje in het zeil.

18.50 Standaard storing
De kaasstrooier is er mee gestopt.  Bijna een ‘standaard’ storing, die ik zelf op kan lossen. Als er ernstige storingen of problemen zijn roep ik er een monteur bij. Dat is nu niet nodig.
 
19.30 Uitzicht op de aanvoerroute
Pauze. We gaan richting de kantine. Vanuit de kantine zie je de aanvoerroute naar Vezet. Je kijkt uit over de velden van de boeren. Overdag zie je letterlijk trekkers achter elkaar vol moet bloemkolen, wortelen of prei richting Vezet komen. Vol heen en leeg weer terug. Dan besef ik me altijd weer: wij zijn écht met verse, gezonde producten in de weer.

00.15 Switch!
De afdelingschef belt me op. Er is een order binnen gekomen. We gaan als een razende aan de slag met prosciutto pizza’s. Voor twee uur vannacht moeten de pizza’s klaar zijn! Dat betekent ombouwen, andere ingrediënten regelen en klaarzetten, bekijken of alle medewerkers op de juiste plek staan en zorgen dat de order afkomt natuurlijk.

00.38 Problemen oplossen is zelf ook de handen uit de mouwen steken
Het vlees voor de pizza’s is vandaag wat moeilijk van elkaar af te halen. Ik heb iemand extra’s nodig om de lijn te versterken. Normaal is dat niet zo’n probleem, maar in de avonddiensten is het lastiger. Ik spring zelf bij en help met het beleggen van de pizza’s. Dat is werken bij Vezet: je verantwoordelijk voelen voor het product en de order.

1.15 Eén pizza in 2 seconden
Op volle snelheid rolt er elke twee seconden een pizza van de band af. De vraag is of we twee uur gaan halen of dat we nog even door moeten. Vezet is en blijft natuurlijk een productiebedrijf. Tijd is geld, maar dat mag nooit ten koste gaan van kwaliteit of het welzijn van onze medewerkers.

2.00 De laatste loodjes
De avonddienst duurt eigenlijk tot twee uur. Maar vanwege de actieweken bij Albert Heijn moeten we nog even door. We nemen nog even pauze en Vezet zorgt voor een consumptie: een hapje en een drankje. We gaan nog even door en dan snel naar bed. Morgen weer een avonddienst!
‚Äč

Ben jij
onze nieuwe
operator?

Meer

Stel een vraag

Meer

Over Vezet

 We verwerken 1,5 miljoen kilo grond- stoffen per week. 

 Iedere dag gaan er 80 volle vrachtwagens naar supermarkten door heel Nederland. 

 Onze 1.200 medewerkers laten iedere week 4 miljoen producten van de band rollen. 

Stel een vraag

Verstuur
Vind je het goed dat we gebruik maken van een cookie voor Google Analytics? Ja, dat is goed
Lees meer over ons cookie-beleid.